Εσπερίδες Καφέ - Μεζεδοπολείο
Greek English

Εσπερίδες Καφέ - Μεζεδοπολείο

Μπορεί η Πλάκα να είναι η καρδιά της Αθήνας, αλλά η Οδός Μνησικλέους είναι η καρδιά της Πλάκας. Εκεί στα πιο διάσημα σκαλιά της Ελλάδας (φυσικό σκηνικό για αμέτρητες ελληνικές και διεθνείς κινηματογραφικές ταινίες) , ανοίξαμε το Καφέ Εσπερίδες.

Στην Οδό Μνησικλέους 25, ένας ζεστός και καλόγουστα διακοσμημένος χώρος όπου μπορείτε να απολαύσετε όλα τα είδη καφέδων, γλυκά, παγωτά, όπως και μικρά ή μεγάλη γεύματα, και μεγάλη ποικιλία από κρασιά, μπύρες, ποτά και κοκτέιλ ακούγοντας προσεκτικά επιλεγμένη μουσική.

Σας περιμένουμε, και έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι αν έρθετε μια φορά, σίγουρα δε θα είναι η τελευταία.

Χαρτης & Τοποθεσια

Η Πλάκα είναι συνοικία στο κέντρο της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη. Συνορεύει νότια με την συνοικία Μακρυγιάννη, ανατολικά με την περιοχή των Στύλων του Ολυμπίου Διός και του Ζαππείου, βόρεια με το εμπορικό κέντρο της Αθήνας και δυτικά με το Μοναστηράκι.

Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός. Μεταπολεμικά, τα κτίσματα της Πλάκας κρίθηκαν διατηρητέα στο σύνολό τους, με αποτέλεσμα η Πλάκα να αποτελεί τη μοναδική συνοικία της Αθήνας που σε τέτοια έκταση μπορεί κάποιος να δει την πόλη όπως ήταν πριν 100 χρόνια. Στην περιοχή λειτουργούν μουσεία, ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες και καταστήματα με τουριστικά είδη, ενώ σώζονται κτίρια διάσημων πολιτών της παλιάς Αθήνας. Στο τμήμα της Πλάκας προς την Ακρόπολη υπάρχουν τα Αναφιώτικα.

Πρόκειται για μια συνοικία σε κυκλαδίτικο ρυθμό, που κατασκευάστηκε από Αναφιώτες οικοδόμους, οι οποίοι, στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, αναζητούσαν μια συνοικία να κτίσουν τα σπίτια τους, αφού στην υπόλοιπη Αθήνα το κόστος ενοικίασης ή αγοράς γης ήταν ακριβό γι' αυτούς. Παρόμοιες περιοχές, στις οποίες οι εσωτερικοί μετανάστες μετέφεραν την αρχιτεκτονική του τόπου καταγωγής τους, υπήρξαν και αλλού στην Αθήνα, αλλά δεν κατάφεραν να επιβιώσουν από την οικοδομική αναμόρφωση στο πέρασμα των χρόνων. Στην Πλακα ζούσε και εργαζόταν ο καλλιτέχνης Γιώργος Σαββάκης.

Φωτογραφιες

Εντυπωσεις

Επικοινωνια

Ονομ/νυμο*
Χώρα
Τηλέφωνο
E-mail*
Μήνυμα
Κωδικός επιβεβαίωσης
* Απαραίτητα πεδία

Εσπερίδες Καφέ - Μεζεδοπολείο
Μνησικλέους 25 - Πλακα Αθήνα Τηλ: (+30) 210 3217747 Φαξ: (+30) 210 3223861

E-mail: info@esperides-plaka.gr
Web design & Seo by Marinet Ltd.